31 Mayıs 2008 Cumartesi

Gizli Kareler

Gizli Kareler

Lost'un milyonlarca hayranı olmasının başında gelen sebeplerden birisi dizide olağandışı olayların ve tesadüflerin olmasıdır herhalde. Çoğumuz diziyi izlerken bunların farkında olamıyoruz. İzlerken kaçırdığınız bu olağandışı olaylardan bazı kareleri www.lostseyret.blogspot.com olarak sizlere sunmak istedik. Umarız beğenirsiniz.



Kara Bulut







Dikkatli baktığınızda her iki resimdeki kara bulutu görebilirsiniz.



Polis arabaları



Two for the Road isimli bölümden bir sahne. Ana Lucia’nın geçmişine ait görüntülerden birinde park halindeki polis arabaları gözüküyor. Polis arabalarının tavan numaralarına bakıldığında ise karşımıza yine sırası ile numaralar çıkıyor.

4 8 15 16 23 42



Bulmaca



2. Sezon 8. Bölüm - John Locke'un bulmaca çözdüğü an...

42. Soru Yukarıdan Aşağıya.
Gılgamış



Havaalanındaki kızlar



Hurley’e ait flashback’lerden birinde, Hurley havaalanında koşuştururken arka planda bir bayan futbol takımı görülüyor. Takım oyuncularının forma numaralarına dikkatlice bakıldığında ise Lost hayranlarını bir süpriz bekliyor. Forma numaraları sırası ile 4 8 15 16 23 42



Yüz Sekiz



Desmond’ın evindeki saatin görüntülendiği sahne. Saat 1:08′i gösteriyor. 1:08′in 108′e işaret ettiği ortada.



Oceanic Airlines



Juliet’in perdeleri açıp kardeşine dışarıyı gösterdiğinde geçen uçağın kuyruğunda Oceanic Airlines logosu görüntüleniyor.



Widmore Labs



Juliet’in kardeşi Rachel’in kullandığı hamilelik testinin kutusu üzerinde, Widmore Labs ismi görülüyor. Widmore Labs, Desmond’ın sevgilisi Penelope’nin babası Charles Widmore’un sahibi olduğu bir şirket. Aynı hamilelik testi daha önce Sun ve Kate’in kullandıkları hamilelik testi olarak da karşımıza çıkmıştı.



Duvardaki resimler





Duvardaki resimlerde birinde kutup ayısı, Buda ve daha önceki bölümlerde oryantasyon videolarında da kullanılan “namaste” (Hindu dilinde hem merhaba, hem de hoşçakal anlamına gelen sözcük ) yazısı görülüyor. Duvardaki resimlerden asıl ilginç olanı ise Claire’in eski erkek arkadaşı -Aaron’ın babası- Thomas’ın evindeki resimlerden biri ile Mr. Widmore’un ofisinde bir resimin aynı olması.



Future



Desmond’ın kendi evinde baygın olarak uyandığı sahnede, yerde devrik olan boya kutusu üzerinde yazan yazının Future olabileceği düşünülüyor.



Reklam Panoları







Desmond’ın barda maç skoru hakkında tahminde bulunduğu sahnede, reklam panolarına dikkatli olarak bakıldığında Oceanic Airlines, Hanso Foundation, Apollo (çikolataları), Kronos (Chronos - zaman tanrısı) ve Mr Clucks (Hurley’in çalıştığı fast-food restaurant) gibi detaylar dikkat çekiyor.



Ouroboros





Desmond’ın Ms. Hawking ile konuştuğu sahnede, Ms. Hawking’in yakasındaki Ouroboros yaka iğnesi dikkat çekiyor. Ouroboros yani kuyruğunu ısıran halka şeklindeki ejderha figürü “zamanda sonsuz döngüyü” temsil etmektedir. Ouroboros Yunanca kuyruk ısıran anlamına gelmektedir.



7418880



İkinci sezonun “Live Together, Die Alone” isimli son bölümünde Desmond’un sevgilisi Penny Widmore için araştırma yapan iki adamı hatırlıyorsunuz. Adamlar dünya üzerindeki elektromanyetik sapmaları incelerken birden bilgisayar ekranlarında bir sapmanın belirlendiğini gösteren bir pencere açılıyor. Açılan penceredeki sayı “7418880” yani 4 8 15 16 23 ve 42′nin çarpımı.

4 x 8 x 15 x 16 x 23 x42 = 7418880



Bir 108 Daha





Kutup Ayısı





Çağrı Cihazı





İkinci Ada



3. sezonda tanıştığımız ikinci adanın, ilk olarak 2. sezonun “Abandoned” isimli altıncı bölümünde görüntülendiğini biliyor muydunuz? Yukarıdaki resimde arka planda ikinci ada gözüküyor.



Sayılar



4-8-15-16-23-42





-dizi ilerledikçe gizli kareler eklenecektir...

Lost 'un gizemi
www.lostseyret.blogspot.com adresinde. Doğru adreste olmanın keyfini çıkarın.



kaynak:lostpedia.com


12 yorum:

Unknown dedi ki...

ben bu ikinci resimdeki karabulutu qöremedim açıklanabilirse...şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

açıkçası bende görmedim nerede ???

Adsız dedi ki...

yani kara bulut olsa da ne esprisi var ki orada ??

Adsız dedi ki...

Çizgi roman klasik bi görüntü saklama tekniği,tıpkı 80lerden sonra Amerikan sinamasının çağrıştırması noktasıdır.Bir yerde paranoya misali çizgi romandakileri yaşıyorlar düşüncesi.Çizgi romanın yandığı sahneyi hatırlayın.

Adsız dedi ki...

Karaköpek dedi ki:Çizgi roman klasik bi görüntü saklama tekniği,tıpkı 80lerden sonra Amerikan sinamasının çağrıştırması noktasıdır.Bir yerde paranoya misali çizgi romandakileri yaşıyorlar düşüncesi.Çizgi romanın yandığı sahneyi hatırlayın.

Adsız dedi ki...

4+8+15+16+23+42=108 bunu ben mi buldum :D

Adsız dedi ki...

bende göremedım 2. resimde ki kara bulutu

Adsız dedi ki...

ilginc ama cok ilginc simdi daha pür dikkat izlerim zaten hastasi oldum

Adsız dedi ki...

2. resimde karabulut değil de dharme amblemi var gibi

Adsız dedi ki...

bunlara gerçekten dikkat edememişim teşekkür ederim ama ben herkesi şok edecek bi görüntü yakaladım içlerinden ennnn güzelinin o olacağına eminim ama ben nerden yollayabilirsim bilmiyorum...

Adsız dedi ki...

Hayır sen bulmadın evladım her yerde yazıyor :D ayrıca manyağıyım ya ben bu dizinin..

SeLost dedi ki...

4, 8, 15, 16, 23, 42, ?

Lost

"The others don't leave traces." (Mister Eko)
"What did one snowman say to the other snowman?"
(Desmond)
"Don't tell me what i can't do!" (John Locke)
"He's not crazy. What about Charlie? Charlie went down to that place so we could all be rescued." (Hurley)
"Jack, with your permission, I'd like to go with John."
(Benjamin Linus)
"You're not going crazy. Crazy people don't know they are going crazy. They think they're getting saner."
(John Locke)
"Everything Happens For A Reason" (LOST)

4, 8, 15, 16, 23, 42, ?

Soru işareti yerine hangi sayı gelecek? [Zorluk: 7]

http://ozgursehuhu.googlepages.com/soru question 24